конференции

" В рамките на проект "PrismA" бяха проведени три международни конференции. На тази страница може да откриете кратко описание на съответните конференции"

 

Впечатления  

 

Презентации

 

Сряда

 

12ти март 2014

 

Стара Загора, България

     

Прогрama

Първата конференция по проект PRISMA , бе успешно проведена в Стара Загора, с участието на близо 40 представители на различни институции заинтересовани от темата. Областният управител, Госпожа Живка Аладжоваи Господин Огнян Златев, офицялно откриха събитието. Г-н Златев представи пред аудиторията новите закони и политики отнасящи се до управлението на риска, оценката на риска и редуцирането на риска. Той подчерта ролята, която местните и регионалните власти могат и трябва да изпълняват и значението на международното / европейско сътрудничество.

 

 

 

По време на конференцията, членовете на екипа по проекта PrismА представиха своите идеи и опит, свързани с оценката на риска и управлението на риска, при използването на наръчника MiSRaR. Г-н Леен Ревалиер, холандски консултант, сподели с аудиторията своя опит в използването на наръчника MiSRAR в Босна и Херцеговина, Молдова и Конго,.

В следобедните часове, бе представен и конкретния случай с риска от горски пожари на територията на Област Стара Загора, и как местните власти се справят с този проблем.

Всички презентации и информационни материали са публикувани на уебсайта на проекта:

 

 Afbeelding5Afbeelding6Afbeelding9

  

Контакти:

Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора, +359 42 605 007или mailto:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Aleksandar Miykov, ; +359 876 00 18 39

Нико ван Ос, регион по безопасност Юг, Холандия, +31651341450 or Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.">n.van.os@vrzhz.nl

 

  

 

 

Вторник

 

Април 15ти 2014

 

Талин, Естония

     

Пporpama

 

Втората конференция по проект PRISMA, бе проведена в хотел Талинк на 15ти април, 2014 , събитието премина под същата форма както в Стара Загора и бе посетено от 40 души .

Събитието бе открито от заместник кмета на Талин, Кале Кландорф и то ръководителя на Северен административен регион, Карин Тамемаги.

 
upload3259121913306277142
 

Мари Тикан от Министерството на вътрешните работи в Естония представи презентация относно методите и законовите рамки свързани с оценката на риска. За учасрниците бе интересно да научат, че местните власти са задължени да вземат под внимание резултатите от оценката на риска, които са предоставени от организации работещи в сферата на пространственото планиране.

Любоммира Раева от Министерството на вътрешните работи в България също представи методи за оценка на риска какро и структурата на управлението на риска и кризите в България , партньорите по проекта представиха пред участниците и конкретните проблеми и въпроси относно Северен административен регион Талин.Денят приключи с презентация на Лиин Ревалиер относно неговия опит в Европа и Азия подпомагайки местните власти в сферата на управлението на риска и управлението при кризи.

 

 

Afbeeldingt1Afbeeldingt2Afbeeldingt3

 

 

Контакти:

Хелмут Халемаа, мениджър по проекта Северен регион Талин, +372 5131241 или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Ирма Рема, специалист евро проекти, Градска управа Талин, + 372 52 950 75 или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Нико ван Ос, Регион по безопасност Юг, Холандия, +31651341450 или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

Вторник

 

15ти май 2014

 

Авейро, Португалияl

      

Пporpama

На третата и последна конференция домакин бе Община Авейро, тя бе успешно проведена в пленарната зала, в сградата на Общински съвет Авейро, с повече от 50 участници

Събитието бе открито от господин Жорж Ратола, Съветник Пространствено планиране, Гражданска защита и безопасност,Градска мобилност. Както и в предните конференции, Нико ван Ос, мениджър проект, проект PRISMA представи проекта, както и предходния проект MiSRaR.След това бе представена презентация от Марта Алфонсо и Маргарида Кастело-Бранко, относно национални политики в сферата на риска и пространственото планиране.

След обяд, Василис Контогианис представи резултатите проекта „Nereids” в своята презентация "Оценка на риска при замърсяване на морски басейни”. След това партньорите по проекта представиха своя опит при използването на наръчника MiSRaR. Лиин Ревалиер също престави своя международен опит при използването на наръчника MiSRaR. Събитието приключи с дебат между участниците в конференцията.

 

Afbeelding4Afbeelding1Afbeelding3 aveiro

 

Контакти:

Рита Сеабра, Община Авейро, +51927491098 или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Нико ван Ос, Регион по безопасност Юг, Холандия, +3151341450 or Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

 

 

 

 

MiSRaR    knopachtergrond aveiro  knopachtergrond mirandela
knopachtergrond szreda copy
 knopachtergrond tallinn  knopachtergrondvrzhz copy